CANAH O nama Troškovi isporuke Kontakt                 Korisnička zona                 Nagradni bodovi
Superhrana Canah

Recepti
Salata od peršina sa sjemenkama konoplje Sastojci:
  • 2 režnja peršina, fino nasjeckanog
  • 2 nasjeckane rajčice
  • 1 režnja luka vlasca ili 1 nasjeckani crveni luk
  • 1 šalica sjemenki konoplje u ljuskama
  • Sok od polovice limuna i 2 žlice ulja konoplje
Postupak:
Pomiješati sve sastojke u posudi za salatu i držati salatu u hladnjaku pola sata.
Avokado umak sa sjemenkama, za sirovo ili pareno povrće Sastojci:
  • 3 avokadoa
  • 1 rajčica
  • 1 tanko nasjeckani luk
  • 1/2 šalice sjemenki konoplje u ljuskama
  • Svježi začini
  • Limunov sok
Postupak:
Oguliti avokado, odstraniti koštice i zgnječiti ih u posudi. Dodati nasjeckanu rajčicu, luk i sjemenke konoplje. Dobro promiješati. Dodati začine i limunov sok. 
Umak se može jesti uz sirovo povrće - mrkvu, celer, brokul, karfiol, gljive, tikvice, krastavci, paprike ili sa kuhanim povrćem. Umak se može koristiti i za salate.
Umak od konoplje Sastojci:
  • 2 šalice svježeg bosiljka
  • 1/2 šalice sjemenki konoplje u ljuskama
  • 1/2 šalica naribanog parmezana
  • 3 režnja češnjaka
  • 3 žlice ulja od konoplje
Postupak:
Oprati i nasjeckati bosiljak. Dodati sjemenke u ljuskama, parmezan, češnjak i ulje konoplje. Pomiješati pomoću miksera ili miješalice. Poslužiti sa tjesteninom od punoga zrna, pečenim krumpirima, kuhanim povrćem, rižom, slanutkom, lećama, kuhanim vrijeskom.
Maslac od sjemenki konoplje Sastojci:
  • 2 šalice sjemenki konoplje u ljuskama
  • 1-3 režnja češnjaka
  • 3-4 žlice ulja konoplje
  • 1 čajna žlica umaka od soje
  • Morska sol i papar (po želji)
  • Svježe, fino nasjeckane začinske trave: peršin, kopar, metvica, bosiljak
Postupak:
Svi sastojci se miješaju u mikseru dok se ne dobije jedinstvena smjesa. Ako je smjesa presuha, dodati malo vode ili ulja. Držati u staklenoj tegli u hladnjaku.

Korisnički račun

E-Mail Address:


Password: